BAJDEN HITNO NAREDIO PENTAGONU: Prilagodite položaj naše vojske na Bliskom istoku

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 09. 2024. u 08:09

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden naredio je Pentagonu da "proceni i po potrebi prilagodi položaj američkih snaga" na Bliskom istoku, saopštila je Bela kuća nakon izraelskih udara na Bejrut za koje je Izrael saopštio da su ciljali militante libanskog Hezbolaha.

БАЈДЕН  ХИТНО НАРЕДИО ПЕНТАГОНУ: Прилагодите положај наше војске на Блиском истоку

Foto: EPA/Depozitphotos/ilustracija

- Bajden je naredio Pentagonu da proceni i, ako je potrebno, prilagodi položaj američkih snaga u regionu kako bi poboljšao odvraćanje, osigurao zaštitu snaga i podržao niz američkih ciljeva. Takođe je naredio svom timu da obezbedi da američke ambasade u regionu preuzmu sve odgovarajuće mere zaštite - saopšteno je u petak iz Bele kuće.

Bajden je tokom jučerašnjeg dana "nekoliko puta" informisan o situaciji na Bliskom istoku, a obaveštena je i potpredsednica SAD Kamala Haris, prenosi Rojters.

U izraelskim napadima u Libanu poslednjih dana ubijeno je stotine ljudi, a strah od sveopšteg regionalnog rata raste.

Vašington je zadržao snažnu vojnu podršku svom savezniku Izraelu, pozivajući na prekid vatre u Gazi i Libanu, navodi britanska agencija.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?