TRAMP I HARISOVA IZJEDNAČENI? Šta pokazuju najnovije ankete

Novosti onlajn

28. 09. 2024. u 15:30

DANAS su objavljeni rezultati ankete koju su sproveli dnevnik Njujork Tajms i Sijena koledž pokazali su da kandidati na američkim predsedničkim izborima, republikanac Donald Tramp i demokrata Kamala Haris, imaju gotovo jednaku podršku birača u saveznim državama Mičigen i Viskonsin.

ТРАМП И ХАРИСОВА ИЗЈЕДНАЧЕНИ? Шта показују најновије анкете

Foto: Profimedia

Kako prenosi agencija Rojters, države Mičigen i Viskonsin smatraju se ključnim za ishod predsedničkih izbora. Prema rezultatima ove ankete Harisova ima 48 odsto podrške među verovatnim biračima u Mičigenu, dok Tramp ima 47 odsto u toj državi. Nešto veću podršku birača Harisova ima u Viskonsinu, 49 odsto prema 47 odsto koliko ima republikanski kandidat i bivši američki predsednik.

Ankete sugerišu da je Tramp pokazao snagu u sferi ekonomskih pitanja koja se smatraju najvažnijim za birače, ispred pitanja vezanih za reproduktivna prava. Ankete su pokazale da je prednost koju je Harisova imala početkom avgusta neznatno smanjena Trampovim insistiranjem na ekonomskim pitanjima, što bi za aktuelnu potpredsednicu SAD mogao biti zabrinjavajući razvoj događaja uoči novembarskih izbora s obzirom na to da je ekonomija najvažnije pitanje koje pokreće birače, prenosi Blumberg. Ankete su sprovedene telefonom u periodu od 21. do 26. septembra među 688 verovatnih birača u Mičigenu i 680 u Viskonsinu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?