JOŠ JEDAN KOMANDANT HEZBOLAHA UBIJEN U NAPADU NA BEJRUT: Oglasile se izraelske snage

Novosti onlajn

29. 09. 2024. u 12:10

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je još jedan visoki zvaničnik Hezbolaha, komandant Nabil Kauk, ubijen u sinoćnom vazdušnom napadu na Bejrut.

ЈОШ ЈЕДАН КОМАНДАНТ ХЕЗБОЛАХА УБИЈЕН У НАПАДУ НА БЕЈРУТ: Огласиле се израелске снаге

Foto Tanjug/AP

Kauk je ubijen u udaru borbenih aviona u predgrađu Dahijeh, poznatom uporištu Hezbolaha, navodi Tajms of Izrael. On je bio komandant Hezbolahove "preventivne bezbednosne jedinice" i visoki član Centralnog saveta te libanske grupe, navodi se u saopštenju IDF-a.

Kauk je bio blizak sa rukovodstvom Hezbolaha i bio je "direktno umešan u organizovanje terorističkih napada na državu Izrael i njene građane, uključujući napade proteklih dana", dodaje se u saopštenju izraelske vojske. Kako se objašnjava, Kauk se pridružio Hezbolahu 80-ih godina i bio je zamenik vođe, a kasnije i vođa ogranka te grupe u južnom Libanu. Bio je i član Izvršnog saveta, kao i zamenik predsednika tog tela Hezbolaha.

Hezbolah za sada nije potvrdio Kaukovu smrt, ali pristalice te grupe od juče već objavljuju poruke u kojima oplakuju njegovu smrt, navodi Rojters. Nekoliko visokih zapovednika Hezbolaha ubijeno je u izraelskim vazdušnim napadima proteklih nedelja, uključujući glavnog lidera Hasana Nasralaha. 

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

VUČEVIĆ GOST "JUTARNjIH NOVOSTI": Premijer o svim važnim temama za Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

VIDIM GA KAO LIDERA! Velike reči trenera Juventusa o Dušanu Vlahoviću