PUTIN PORUČIO SVETU: Istina je na našoj strani, branimo budućnost naše dece

Novosti online

30. 09. 2024. u 08:16

PREDSEDNIK Rusije je čestitao svim građanima dan ujedinjenja Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom.

ПУТИН ПОРУЧИО СВЕТУ: Истина је на нашој страни, бранимо будућност наше деце

Foto: Tanjug AP

- Istina je na strani Rusije, svi ciljevi Specijalne vojne operacije će biti dostignuti - poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom ujedinjenja Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom.

Srdačno je čestitao svim građanima Rusije na ovom, kako je istakao, istinski sudbonosnom događaju.

- Išli smo ka tome godinama i kroz teška iskušenja. Znali smo u koliko nepodnošljivim uslovima su dugih osam godina živeli stanovnici Donbasa sa stalnim granatiranjem, blokadama i kojim ugnjetavanjima su bili podvrgnuti stanovnici Novorusije - rekao je Putin.

- Mi nismo ostavili svoju braću i sestre. Pokušali smo da dođemo do mirnog rešenja ovog teškog konflikta. Znate čime su se ti pregovori završili – lažima, falsifikatom i obmanama od strane zapadnih elita koje su sve to vreme od Ukrajine pravili svoju koloniju, vojnu odskočnu dasku za napad na Rusiju - objasnio je Putin.

- Zapadne zemlje su planski sadile mržnju i radikalni nacionalizam, raspaljivale mržnju prema svemu što je rusko i snabdevali oružjem, slale plaćenike i savetnike, pripremale ukrajinsku vojsku za novi rat, kako bi ponovo kao u proleće i leto 2014. godine organizovale kaznenu akciju na jugoistoku Ukrajine - rekao je Putin.

- Njihov cilj nije bio samo Donbas, već i Krim i drugi ruski regioni - istakao je predsednik Rusije.

- Dalji tok događaja je potpuno potvrdio neophodnost i validnost Specijalne vojne operacije i njen uistinu oslobodilački karakter -  ukazao je predsednik Rusije.

(rt.rs)

BONUS VIDEO: PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska