IRAN UPOZORIO: Kriminalni postupci Izraela neće ostati bez odgovora

Tanjug

30. 09. 2024. u 12:31

MINISTARSTVO spoljnih poslova Irana saopštilo je danas da ta zemlja neće ostaviti bez odgovora "kriminalne" postupke Izraela.

ИРАН УПОЗОРИО: Криминални поступци Израела неће остати без одговора

Foto: Tanjug

- Iran neće ostaviti nijedan od kriminalnih akata Izraela bez odgovora - rekao je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani na današnjoj konferenciji za novinare i precizirao da se to odnosi na likvidacije vođe Hezbolaha Sajeda Nasralaha i zamenika komandanta Revolucionarne garde Irana Abasa Nilforušana u Libanu, prenosi Rojters.

Iranski predsednik Masud Pezeškijan osudio je izraelske napade na regionalne saveznike Teherana, navodeći da Izraelu ne treba dozvoliti da napada zemlje iranske "osovine otpora" jednu za drugom i uz upozorenje da takve akcije neće ostati bez odgovora.

Pezeškijan je rekao da Iran mora da podrži Liban nakon što je Izrael napao tu zemlju, javili su iranski državni mediji, prenela je ranije britanska agencija.

Si-En-En navodi da je neimenovani američki zvaničnik rekao da je Bajdenova administracija zabrinuta da bi Iran mogao da napadne Izrael nakon ubistva vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha.

Izvor Si-En-Ena navodi da su u toku pripreme za zajedničku odbranu, a mediji bez preciznih podataka ocenjuju da to uključuje "promene u vojnoj poziciji Sjedinjenih Američkih Država", preneo je Tajms of Izrael.

Koalicija SAD, Velike Britanije, zemalja Persijskog zaliva, Egipta i Jordana u aprilu je pomogla Izraelu da gotovo potpuno osujeti masovni vazdušni napad Irana.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice