IMA POVREĐENIH I U JORDANU: Vlada se oglasila povodom zalutalih iranskih raketa

Jovana Švedić

01. 10. 2024. u 21:44

UPRAVA za javnu bezbednost Jordana saopštila je u utorak da su avioni Kraljevskog vazduhoplovstva i sistemi protivvazdušne odbrane presreli mnoge rakete i dronove koji su ušli u jordanski vazdušni prostor.

ИМА ПОВРЕЂЕНИХ И У ЈОРДАНУ: Влада се огласила поводом залуталих иранских ракета

tanjug

Rojters je takođe citirao svedoke koji su rekli da su "iranske rakete presretnute u jordanskom vazdušnom prostoru dok su letele ka Jerusalimu", prenosi Al Hura.

Jordanska vojska najavila je ponovno otvaranje vazdušnog prostora Kraljevine za kretanje aviona koji dolaze i odlaze nakon što su jordanske kopnene protivvazdušne rakete i vazdušne snage odgovorile na stotine raketa lansiranih iz Irana i oborile ih unutar pet jordanskih provincija.

Jordanska uprava za javnu bezbednost je sa svoje strane potvrdila da su zabeležene dve lakše povrede i zamolila građane da ostanu u svojim domovima i da se klone ostataka iranskih raketa koje su bačene u Jordanu.

Direkcija je pozvala građane da "obrate pažnju na upozorenja vojske zbog toga što su se avioni i sistemi protivvazdušne odbrane Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva borili sa mnogim projektilima i bespilotnim letelicama koje su ušle u vazdušni prostor Jordana".

Iran je u utorak uveče lansirao desetine raketa i dronova ka Izraelu.

Čuli su se zvuci eksplozija dok je desetine projektila viđeno kako prolaze nebom Amana, navodi reporter i fotograf agencije Frans pres.

Jordanci su na društvenim mrežama podelili slike i kratke video snimke projektila na nebu Kraljevine i drugih fragmenata koji su pali u raznim oblastima.

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote