OGLASIO SE BAJDEN: U toku su razgovori o tome kako će izgledati izraelski odgovor na napad Irana

Tanjug

01. 10. 2024. u 22:58

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je večeras da je u toku ''aktivna diskusija'' američkih i izraelskih zvaničnika o tome kako bi trebalo da izgleda odgovor Izraela na raketni napad iz Irana, dodajući da ''ostaje da se vidi'' kakve će posledice pretrpeti Teheran.

ОГЛАСИО СЕ БАЈДЕН: У току су разговори о томе како ће изгледати израелски одговор на напад Ирана

Foto: Tanjug/AP

On je najavio da će razgovarati s premijerom Izraela, ali nije precizirao kada, prenosi Tajms of Izrael.

Ocenio je da je iranski napad na Izrael ''poražen i neefikasan''. Bajden je ponovio da Vašington ''potpuno podržava'' Izrael nakon napada Irana. ''Da ne bude grešaka, SAD u potpunosti, potpuno, potpuno podržavaju Izrael'', rekao je Bajden.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su presrele veliki broj od 180 balističkih raketa koje je Iran večeras lansirao na Izrael. SAD su, takođe, učestvovale u odbrani Izraela, otkrivanjem pretnje od Irana i presretanjem nekih raketa, navela je izraelska vojska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (1)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice