META IRANSKOG NAPADA I SEDIŠTE MOSADA: Admiral Hagari - Izrael će izabrati kako i kada će odgovoriti na iranski napad (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 10. 2024. u 23:44 >> 00:25

PORTPAROL Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je da će Izrael izabrati kako i kada će odgovoriti na večerašnji iranski napad.

МЕТА ИРАНСКОГ НАПАДА И СЕДИШТЕ МОСАДА: Адмирал Хагари - Израел ће изабрати како и када ће одговорити на ирански напад (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Moussa

Hagari je rekao da je bio "mali broj pogodaka u centru Izraela i u južnom Izraelu" od 180 balističkih projektila ispaljenih na Izrael, preneo je Tajms of Izrael.

-Većinu projektila presreli su Izrael i odbrambena koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama, istakao je portparol IDF-a.

Hagari rekao da je napad "teška i opasna eskalacija" i da će imati posledice.

-Naše odbrambene i ofanzivne sposobnosti su na najvišem nivou spremnosti. Naši operativni planovi su spremni. Odgovorićemo gde god, kad god i kako god želimo, u skladu sa direktivom vlade Izraela, naglasio je on.

S druge strane, Iranska revolucionarna garda saopštila je da je 90 odsto raketa koje je Iran večeras lansirao protiv Izraela uspešno pogodilo svoje ciljeve.

U saopštenju objavljenom na državnoj televiziji navedeno je da je napad bio usmeren na vazdušne i radarske baze, kao i na bezbednosni aparat koji je planirao ubijanje visokih ličnosti Hamasa i Hezbolaha.

Foto printskrin YouTube IDF

Među metama večerašnjeg iranskog raketnog napada na Izrael bili su aerodromi i piste za poletanje, ali i kancelarije izraelske međunarodne obaveštajne službe Mosad, preneo je CNN.

-Meta (iranskog napada) bilo je i sedište Mosada, koje se nalazi u severnom delu Tel Aviva, u gusto naseljenom području, i postoji zabrinutost, i pored toga što to Iran smatra vojnom metom, to je gusto naseljeno područje na kojem živi puno civila, rekao je novinar CNN-a u Tel Avivu Džim Šijuto.

Iranska revolucionarna garda saopštila je ranije večeras da je lansirala više od 100 raketa na Izrael kao odgovor za nedavno ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je nakon napada da je Iran večeras napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice