HOLANDSKI LIDER KRAJNJE DESNICE OTVORENO PODRŽAO AKCIJE IZRAELA: "Neutralnost pred licem zla je zlo"

Jovana Švedić

03. 10. 2024. u 21:29

HOLANDSKI lider krajnje desnice Gert Vilders otvoreno je podržao akcije Izraela na Bliskom istoku u četvrtak, pokušavajući da opravda sukob uokvirujući ga kao borbu protiv "zlih" sila koje prete Izraelu.

ХОЛАНДСКИ ЛИДЕР КРАЈЊЕ ДЕСНИЦЕ ОТВОРЕНО ПОДРЖАО АКЦИЈЕ ИЗРАЕЛА: Неутралност пред лицем зла је зло

Foto: AP Photo/Peter Dejong

Vilders je izjavio za medijsku kuću Breibart da evropske patriote treba da podrže ratne napore Izraela dok on osuđuje islam i njegove sledbenike.

Lider Partije za slobodu (PVV), najveće stranke u Holandiji i koalicije holandske vlade, tvrdi da je rat koji Izrael vodi protiv Hamasa i Hezbolaha "neizbežan"

-Neutralnost pred licem zla je zlo- naglasio je.

- Ono što se dogodilo pre godinu dana bio je poziv za buđenje Izraelu, ali je to bio i poziv za buđenje za nas, podsećajući nas na duboku mržnju Muhameda, osnivača islama, prema Jevrejima - rekao je on, prikazujući Islam kao direktnu pretnju jevrejskom postojanju i poziva se na Kur'anske stihove i hadise, tradicije proroka Muhameda, da bi se religija oslikala u negativnom kontekstu.

Vilders je povukao dosta istorijskih paralela, kako navodi AA, pozivajući se na jevrejsku patnju i stvaranje Izraela, kako bi opravdao nasilne mere koje Izrael preduzima.

Članak takođe ističe i njegov zahtev da evropske nacije slede primer nacionalizma Tel Aviva.

-Izrael mrzi levicu iz istog razloga  zbog kojeg bi evropske patriote trebalo da podrže: zato što nam pokazuje koliko je važno da narod ima sopstvenu nacionalnu državu sa jakim i čuvanim granicama - napisao je on.

Vilders, političar poznat po kontraverznim stavovima, ranije je davao uzastopne izjave u kojima je poricao prava Palestinaca, posebno njihovo pravo na nezavisnu i suverenu državu, sugerišući da bi to pitanje moglo da se reši na račun Jordana.

Kršeći rezoluciju Saveta bezbednosti UN koja poziva na hitan prekid vatre, Izrael je nastavio ofanzivu na pojas Gaze od napada palestinske grupe Hamas prošlog 7. oktobra.

Izraelski napad raselio je skoro celokupno stanovništvo teritorije usred tekuće blokade koja je dovela do ozbiljne nestašice hrane, čiste vode i lekova.

Izrael se takođe suočava sa optužbama za genocid na Međunarodnom sudu pravde zbog svojih akcija u Gazi.​​​​​​

(AA/Breitbart)

BONUS VIDEO:

Holandska policija u Hagu vodenim topovima izmlatila Gretu Tunberg i lažne ekologe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)