"ČEKALI SMO 23 GODINE, TAČKA JE STAVLJENA..." Ruska poruka upozorenja SAD-u: Odmah ćemo odgovoriti istom merom

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

05. 10. 2024. u 17:34

UKOLIKO SAD ponovo pokrenu testiranja nuklearnog naoružanja, Ruska Federacija će odmah reagovati na isti način, upozorio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

ЧЕКАЛИ СМО 23 ГОДИНЕ, ТАЧКА ЈЕ СТАВЉЕНА... Руска порука упозорења САД-у: Одмах ћемо одговорити истом мером

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Ni naše oružje neće zarđati. Odmah ćemo odgovoriti istom merom - poručio je ruski diplomata.

Komentarišući rusko povlačenje ratifikacije Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba u novembru 2023. godine, Rjabkov je istakao da je Moskvi „ponestalo strpljenja“.

- Čekali smo 23 godine, tačka je stavljena. Šta će se dalje desiti je otvoreno pitanje. Odgovor zavisi od stava koji će zauzeti SAD i njihovi saveznici - rekao je Rjabkov.

Kako je objasnio, povlačenje ratifikacije nije jednako povlačenju iz Sporazuma i Rusija nastavlja da se ponaša u skladu sa njegovim duhom i slovom.

Rusija je prošlog oktobra zvanično opozvala ratifikaciju Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba i tako stala u red sa SAD i još osam zemalja koje ne priznaju taj dogovor.

Podsećanja radi, ruski zvaničnici su više puta ponavljali da Moskva neće sprovoditi nuklearne probe sve dok to ne počnu da rade SAD.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?