uživoRAT U IZRAELU: Godinu dana od napada Hamasa - Izrael gađao štab Hezbolaha u Bejrutu

Novosti online

07. 10. 2024. u 08:21 >> 09:24

RAT između Hamasa i Izraela počeo je na današnji dan pre godinu dana napadima na Izrael iz pojasa Gaze.

РАТ У ИЗРАЕЛУ: Годину дана од напада Хамаса - Израел гађао штаб Хезболаха у Бејруту

Foto Tanjug/AP

IDF: U ratnoj godini izraelske snage bombardovale više od 40.000 ciljeva u Pojasu Gaze

U protekloj ratnoj godini u Pojasu Gaze Izrael je bombardovao više od 40.000 ciljeva, otkrio 4.700 ulaza u tunele i uništio 1.000 lokacija za lansiranje raketa, saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF), na godišnjicu upada palestinske militantne grupe Hamas u Izrael.

Izraelska vojska je saopštila da je od 7. oktobra 2023. godine poginulo 726 izraelskih vojnika, od kojih je 380 stradalo u napadima 7. oktobra, a 346 u borbama u Pojasu Gaze počevši od 27. oktobra 2023. godine, prenosi Rojters.

Broj ranjenih vojnika u tom periodu iznosi 4.576, dok je 56 vojnika poginulo usled različitih operativnih nesreća.

Od početka rata na Izrael je ispaljeno 13.200 raketa iz Pojasa Gaze, 12.400 iz Libana, 60 iz Sirije, 180 iz Jemena i 400 iz Irana, navodi se u saopštenju IDF.

Tekst potpisa

Hezbolah raketirao sever Izraela

Rakete libanske grupe Hezbolah pogodile su Haifu, treći po veličini grad u Izraelu, saopštila je rano jutros izraelska policija, a izraelski mediji su preneli da je deset osoba povređeno na severu zemlje.

Hezbolah je saopštio da je salvom raketa ciljao vojnu bazu južno od Haife, a u medijskim izveštajima se navodi da su dve rakete pogodile Haifu, prenosi Rojters.
Policija u tom gradu saopštila je da je u napadu oštećeno nekoliko objekata i da je primljeno nekoliko dojava o lakše povređenima koji su prevezeni u obližnju bolnicu.

Predsednik Izraela počeo dan minutom ćutanja

U Izraelu se danas obeležava prva godišnjica napada palestinske grupe Hamas, a izraelski predsednik Isak Hercog započeo je dan minutom ćutanja u kibucu Reim u 06.29 sati, kada je pre tačno godinu dana počeo najsmrtonosniji napad u istoriji jevrejske države, koji je šokirao naciju i izazvao rat u Pojasu Gaze.

Porodice stradalih prisustvovale su memorijalnom događaju na kojem je bio predsednik Hercog, a stotine ljudi se takođe okupljaju, zajedno sa porodicama talaca, ispred rezidencije premijera Benjamina Netanijahua u Jerusalimu.

Izrael izveo vazdušni napad na štab Hezbolaha u Bejrutu

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su izvršile vazdušni napad na obaveštajni štab libanskog pokreta Hezbolah u Bejrutu, uključujući i na objekte za prikupljanje obaveštajnih podataka, komandne centre i drugu terorističku infrastrukturu.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)