BERBOKOVA PRETI RUSIJI NEMAČKIM ORUŽJEM: Kijev bi mogao da počne sa udarima...

Novosti online

07. 10. 2024. u 11:18

KIJEV bi u budućnosti mogao da izvodi napade duboko u rusku teritoriju – i nemačkim oružjem, izjavila je Analena Berbok, ministar spoljnih poslova Nemačke, prenosi portal „Tagesšau“.

БЕРБОКОВА ПРЕТИ РУСИЈИ НЕМАЧКИМ ОРУЖЈЕМ: Кијев би могао да почне са ударима...

Foto: Tanjug/AP

- Berbokova ne isključuje mogućnost da bi Ukrajina mogla da napada vojne objekte u Rusiji pomoću nemačkog oružja - ističe portal.

Prema navodima portala, ona nije htela javno da govori o dometu sa kojeg bi Ukrajina mogla da gađa Rusiju, jer bi ta informacija „mogla da bude od koristi ruskoj vojsci“.

Podsetimo, Analena Berbok se krajem septembra založila za to da se Kijevu prebace krstareće rakete dugog dometa „taurus“, uprkos stavu nemačkog kancelara Olafa Šolca, koji je u više navrata odbacio taj predlog.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom obuzdavanju predložio da se unese niz pojašnjenja po pitanju uslova primene nuklearnog oružja.

Putin je istakao da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, između ostalog i ako neprijatelj bude koristio konvencionalno oružje - ako to bude predstavljalo pretnju vitalnim interesima države.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji