POMOĆNIK RUSKOG PREDSEDNIKA: Pokret ''Taliban'' uskoro će biti isključen sa spiska terorista u Rusiji

Novosti online

07. 10. 2024. u 18:30

POKRET „Taliban“ mogao bi uskoro da bude isključen sa liste terorističkih organizacija u Rusiji, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

ПОМОЋНИК РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Покрет Талибан ускоро ће бити искључен са списка терориста у Русији

Foto: Printscreen/Jutjub/CNN

- Da, radi se u tom kontekstu. Mislim da će se to desiti - rekao je Ušakov, upitan da li će „Taliban“ u dogledno vreme biti isključen sa liste terorističkih organizacija.

Zapad pokušava da umeša prste na južnom Kavkazu

SAD i zapadne zemlje pokušavaju da se umešaju u poslove Južnog Kavkaza, rekao je Ušakov.
„Vašington i niz zapadnih zemalja pokušavaju da se upletu u proces rada na mirovnom sporazumu između Jermenije i Azerbejdžana. Smatramo da je sav teži deo posla obavljen u Moskvi i sada zapadnjaci hoće da se uvuku u pregovarački proces, a time i da se umešaju u regionalne poslove i sam region“, rekao je Ušakov.

On je istakao da takvu ulogu Zapada i pokušaje da se „uglavi“ u pregovarački proces ne pozdravljaju svi učesnici u bilateralnim pregovorima između Jermenije i Azerbejdžana.
Ranije su Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde Rusije uputili predlog Kremlju da se pokret „Taliban“* isključi sa spiska terorističkih organizacija. Kako je precizirano, konačnu odluku o ukidanju statusa terorističke organizacije za pokret „Taliban“ doneće ruski predsednik.

*Pokret „Taliban“ nalazi se pod sankcijama UN zbog terorističke aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme