ERDOGAN PODELIO SNIMAK KOJI ĆE MNOGE NATERATI NA RAZMIŠLJANJE: Turski predsednik poslao važne poruke povodom godišnjice 7. oktobra (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

07. 10. 2024. u 22:26

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan podelio je emotivan video kojim je obeležio godišnjicu 7. oktobra.

ЕРДОГАН ПОДЕЛИО СНИМАК КОЈИ ЋЕ МНОГЕ НАТЕРАТИ НА РАЗМИШЉАЊЕ: Турски председник послао важне поруке поводом годишњице 7. октобра (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

On prikazuje moguću budućnost u kojoj je genocid u Gazi priznat širom sveta, gde je memorijalizovan kroz muzeje i filmove.

Deca postavljaju pitanje svojim dedovima: "Šta ste radili tokom genocida, dede?" – čime se pokreće teška moralna refleksija o odgovornosti i reakciji međunarodne zajednice.

Erdogan je podsetio na nibo stradanja koja se dogodila u Gazi.

- Danas je 7. oktobar... Tačno pre 365 dana, 50 hiljada naše braće i sestara, većinom dece i žena, koji su tada bili živi, brutalno je ubijeno. Bolnice, mesta bogosluenja za različite vere, i škole u Gazi više ne postoje. Mnogi novinari, predstavnici organizacija civilnog društva i ambasadori mira više nisu među nama - podsjetio je Erdogan.

U njegovim rečima, nisu samo žene, deca, bebe i nevini civili ti koji su umrli – umire i čovečnost, institucije koje bi trebale služiti čovečanstvu, te celi međunarodni sistem koji je propustio da spreči ove zločine.

- Ono što se već godinu dana masakrira uživo na televiziji pred očima sveta je zapravo celo čovečanstvo, sve nade čovečanstva za budućnost - kazao je Erdogan.

Turski predsednik je izrazio svoju tugu i saosećanje s narodom Gaze, Palestine i Libana, posebno sa porodicama koje su izgubile svoje najmilije.

- Politika genocida, okupacije i invazije koju Izrael već dugo provodi mora sada doći kraju - poručio je Erdogan.

Naglasio je da se ne sme zaboraviti kako će Izrael, pre ili kasnije, "platiti cenu za genocid koji provodi već godinu dana i koji još uvijek traje".

(Kliks)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji