DEMANTI IZ KREMLJA: Nije istina da su Tramp i Putin sedam puta razgovarali telefonom

Tanjug

09. 10. 2024. u 10:56

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je navode da je republikanski predsednički kandidat na izborima u SAD i bivši predsednik Donald Tramp sedam puta razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon odlaska sa funkcije.

ДЕМАНТИ ИЗ КРЕМЉА: Није истина да су Трамп и Путин седам пута разговарали телефоном

Foto: Profimedia

- Ne, to nije tačno - rekao je Peskov, a prenela agencija RIA Novosti.

O navodnim telefonskim razgovorima bivšeg američkog predsednika i ruskog lidera govori se u knjizi američkog novinara Boba Vudvorda (81) pod naslovom "Rat", koja će biti objavljena sledeće nedelje.

Trampov predizborni tim oštro je kritikovao tu knjigu, navodeći da nijedan od događaja koji je opisan u njoj nije istinit, i nazivajući njenog autora "poremećenom i ludom osobom".

Vudvord je ranije pisao o skandalu Votergejt, što je dovelo do ostavke Ričarda Niksona na funkciju predsednika SAD 1974. godine.

Napisao je i tri knjige o Trampu, a u najnovijoj knjizi Vudvord se osvrće na ključne događaje nakon što je Džozef Bajden postao predsednik SAD, uključujući rat u Ukrajini i rat u Pojasu Gaze.

Knjiga "Rat" trebalo bi da bude objavljena 15. oktobra.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K. K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

PIKSI NAŠAO ZAMENU, TRENIRA SA ORLOVIMA: Novi igrač se priključio reprezentaciji Srbije