''OSVESTITE SE, VAŠA POLITIKA PRETI KATASTROFALNIM POSLEDICAMA'' Moskva upozoravaZapad: Nuklearna opasnost nikad ozbiljnija

Novosti online

09. 10. 2024. u 20:09

NIVO nuklearne opasnosti u svetu je ozbiljno porastao, Rusija upozorava SAD i njihove saveznike na posledice do kojih može da dovede direktan vojni sukob između nuklearnih sila, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ОСВЕСТИТЕ СЕ, ВАША ПОЛИТИКА ПРЕТИ КАТАСТРОФАЛНИМ ПОСЛЕДИЦАМА Москва упозораваЗапад:  Нуклеарна опасност никад озбиљнија

Foto Tanjug

- Vidimo da je u ovom trenutku zbog destruktivne politike Zapada, čije akcije mogu dovesti do direktnog vojnog sukoba nuklearnih sila, ozbiljno porastao nivo nuklearne opasnosti. Jasno upozoravamo na to i SAD i druge članice NATO koje idu američkim stopama. Umesto da nepromišljeno slede američki kurs, trebalo bi da se opamete i da postane svesne katastrofalnih posledica kojima preti njihova provokativna i izuzetno opasna politika - poručila je Zaharova.

Ranije je ruska ambasada u Vašingtonu poručila da američka vojska greši ako misli da bi nuklearni sukob zahvatio samo Rusiju i evropske zemlje, te da, ohrabrujući Ukrajinu da gađa Rusiju američkim oružjem, SAD utiru put nuklearnom sukobu.

Prethodno je objavljeno da Ministarstvo odbrane SAD namerava da zaključi ugovor sa jednom od lokalnih kompanija za sprovođenje istraživanja uticaja nuklearnog oružja na poljoprivredni sektor. U dokumentu se dodaje da ugovor podrazumeva proširenje oblasti za simulacije takvih situacija na zemlje Istočne Evrope.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila