HITNA REAKCIJA IZ MAĐARSKE: Ono što je Kamala Haris rekla za Orbana je skandal

Novosti online

12. 10. 2024. u 10:29

NEPRIHVATLjIVE su reči potpredsednice SAD i kandidata za mesto predsednika države Kamale Haris upućene mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu za RIA Novosti.

ХИТНА РЕАКЦИЈА ИЗ МАЂАРСКЕ: Оно што је Камала Харис рекла за Орбана је скандал

AP Photo/Mark Schiefelbein

- Pre svega, ovo je skandal da se tako govori o mom premijeru. Ovo je potpuno nepoštovanje ne samo za premijera, već i za mađarski narod - rekao je on.

Sijarto je istakao da je Orban na funkciji premijera već 14 godina po volji mađarskog naroda.

- Uvek smo pokazivali poštovanje prema američkom narodu i očekujemo da Amerikanci pokažu poštovanje i prema mađarskoj naciji, što je neprihvatljivo, posebno u odnosima između saveznika.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Osim toga, na pitanje da li Harisove reči prete odnosima Mađarske i Sjedinjenih Država sa bilo kakvim posledicama, Sijarto je rekao da ovo „definitivno nije najbolji početak“.

Ove nedelje u kasnoj emisiji Si-Bi-Si Njuz sa Stivenom Kolbertom, voditelj je govorio o tome kako bivši predsednik Donald Tramp voli da priča o svojim bliskim odnosima sa Viktorom Orbanom, Si Đinpingom i Kim Džong Unom. Odjednom je Harisova prekinula i nazvala sve navedene lidere „diktatorima, autokratama i onima koji se savršeno mogu opisati kao ubice“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNO-BELI ODNELI POBEDU NA JADRANU: Parni valjak protutnjao kroz Moraču