"SNOVI NETANJAHUA I NJEGOVE BANDE PRETVORIĆE SE U NOĆNE MORE": Oštra poruka Erdogana - Pažljivo pratimo sve šta se dešava

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

12. 10. 2024. u 15:46

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se agresija Izraela "više ne može ignorisati" i ukazao da Ankara "pažljivo prati" svaki potez Tel Aviva, prenosi agencija Anadolu.

СНОВИ НЕТАНЈАХУА И ЊЕГОВЕ БАНДЕ ПРЕТВОРИЋЕ СЕ У НОЋНЕ МОРЕ: Оштра порука Ердогана - Пажљиво пратимо све шта се дешава

Foto: Tanjug/AP

- Sa našom obaveštajnom agencijom držimo pod kontrolom sve korake, koje je Izrael preduzeo i koje bi mogao da preduzme protiv Turske - rekao je Erdogan novinarima u avionu posle posete Srbiji i Albaniji.

Turski predsednik je istakao da će genocid u Pojasu Gaze, koji se trenutno dešava "pred očima celog sveta" zauzeti svoje mesto među "istorijskim sramotama čovečanstva".

Isto tako, on je naglasio da "Izrael, ne samo da ugrožava stabilnost Palestine i Libana, već i da pokušava da proširi sukob na okolni region".

- Snovi Netanjahua i njegove bande pretvoriće se u noćne more. Palestina će biti slobodna, a Liban će ostati slobodan - poručio je Erdogan.

Kako je dodao, Izrael je najdirektnija pretnja regionalnom i svetskom miru, a oni koji su zaduženi za očuvanje svetskog mira moraju da stave tačku na tu pretnju.

- Svi oni koji podržavaju cionističku terorističku organizaciju zvanu Izrael nosiće obeležja ove sramote generacijama - ukazao je.

Ranije je Erdogan izjavio da "postoji mogućnost da bi sledeća meta izraelskih napada, posle Pojasa Gaze i Libana, mogla da bude Turska".

On je ocenio da vlada izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sanja o Anadolskom poluostrvu i da je više puta otkrivala svoje namere.

- Svaki događaj od 7. oktobra (2023.) povećava veličinu te pretnje - naveo je turski lider.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA DVORANA SE POKLONILA BODIROGI: Evo kakva je bila njegova rekacija (VIDEO)