OPTUŽBA ZBOG NACISTIČKOG POZDRAVA? Australijska policijska narednica pod istragom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 10. 2024. u 17:10

AUSTRALIJSKA policijska narednica biće verovatno optužena zbog nacističkog pozdrava i pokliča "Hajl Hitler" pred osobljem i polaznicima policijske akademije u Melburnu u australijskoj državi Viktorija, izjavio je danas šef policije u toj državi Šejn Paton.

ОПТУЖБА ЗБОГ НАЦИСТИЧКОГ ПОЗДРАВА? Аустралијска полицијска наредница под истрагом

Foto: Profimedia/Ilustracija

Paton se danas izvinio jevrejskoj zajednici nakon što je policijska narednica (65) navodno izvela zabranjeni nacistički pozdrav u utorak i sredu, a zatim suspendovana sa dužnosti u petak, preneo je AP.

-Za ovakvo ponašanje jednostavno nema mesta u našem društvu, a posebno u policiji. Iz tog razloga, želim da se duboko izvinim jevrejskoj zajednici, ali i zajednici u celini, naveo je Paton na konferenciji za novinare.

Rekao je da bi takvo ponašanje samo moglo da poveća tugu koju je jevrejska zajednica osetila povodom godišnjice napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Paton je istakao da će narednica verovatno biti optužena za prekršaj za koji je maksimalna kazna 12 meseci zatvora i novčana kazna do 16.000 dolara.

Izvođenje nacističkih pozdrava i pokazivanje nacističkih simbola kao što je kukasti krst zabranjeno je u Australiji od 2022. godine.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!