34 ZEMLJE TRAŽE BEZBEDNOSNE GARANCIJE ZA SNAGE UN U LIBANU: "Takve akcije moraju odmah prestati i treba ih adekvatno istražiti"

Tanjug

12. 10. 2024. u 19:13

U ZAJEDNIČKOM saopštenju 34 zemlje koje doprinose Privremenim snagama Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) danas su pozvale na zaštitu mirovnih snaga UN-a tokom rasta tenzija u regionu.

34 ЗЕМЉЕ ТРАЖЕ БЕЗБЕДНОСНЕ ГАРАНЦИЈЕ ЗА СНАГЕ УН У ЛИБАНУ: Такве акције морају одмах престати и треба их адекватно истражити

Foto Shutterstock

Zemlje, uključujući Brazil, Kinu, Francusku, Tursku i Veliku Britaniju, ponovo su potvrdile svoju "punu podršku misiji UNIFIL-a" za postizanje stabilnosti u južnom Libanu i promovisanje mira, prenosi agencija Anadolija.

U zajedničkom saopštenju, koje je inicirala Poljska, osuđuju se nedavni napadi na mirovne snage.

- Takve akcije moraju odmah prestati i treba ih adekvatno istražiti- navodi se u saopštenju.

Pozivaju se sve strane da poštuju prisustvo UNIFIL-a i osiguraju bezbednost njegovog osoblja.

- Ponavljamo našu posvećenost multilateralnoj saradnji sa UN u njenoj srži. Pozivamo na poštovanje međunarodnog prava, posebno Povelje Ujedinjenih nacija, kao i relevantnih rezolucija Saveta bezbednosti - dodaje se u saopštenju.

Misija Ujedinjenih nacija saopštila je ranije danas da je i peti pripadnik mirovnih snaga povređen nakon što su dva indonežanska vojnika ranjena u tenkovskoj paljbi na karaulu u njenoj glavnoj bazi Nakura u četvrtak, a dvojica Šrilankanaca povređena u petak, prenela je Ansa.

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)