TENZIJE IZMEĐU TIMOVA BAJDENA I HARISOVE RASTU? Američki mediji bruje o novim svađama među saradnicima

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

13. 10. 2024. u 18:55

TENZIJE između timova demokratske kandidatkinje Kamale Haris i predsednika Džoa Bajdena su porasle poslednjih nedelja, posebno oko novih saradnika u timu Haris i osoblja predsedničkog kabineta koje se teže privikava na pomoćnu ulogu u kampanji Haris, reklo je danas 10 izvora za Aksios.

ТЕНЗИЈЕ ИЗМЕЂУ ТИМОВА БАЈДЕНА И ХАРИСОВЕ РАСТУ? Амерички медији брује о новим свађама међу сарадницима

Foto: Tanjug/AP

Kako navode neimenovani izvori, pojedini članovi tima Haris smatraju da saradnici Bele kuće ne koordiniraju dovoljno Bajdenove poruke i raspored kako bi se uskladili sa onim što je najbolje za kampanju potpredsednice.

Tim Haris takođe pokušava da doda osoblje u službenu kancelariju potpredsednice zbog porasta količine posla, kao i nezadovoljstva zbog navodnog manjka efikasnosti u Beloj kući, tvrde izvori.

Nekoliko Bajdenovih pomoćnika pridružilo se kampanji Haris, ali smatraju da ih je Bajdenov tim okarakterisao kao nelojalne zbog te odluke, piše Aksios.

- Svi od predsednika pa naniže znaju koliko su izbori važni, a mi smo uvek očekivali da će jedan broj zaposlenih želeti da pređe sa administracije na kampanju za poslednji deo - rekao je jedan od izvora.

 nedeljama nakon što je Haris postala demokratska kandidatkinja, pojavile su se nesuglasice oko toga da li će glavni Bajdenovi saradnici koji su se do tog trenutka pojavljivali na televiziji, nastaviti u toj ulozi, ili će biti zamenjeni.

Aksios navodi da je tim Haris na kraju prevladao, iako su i dalje sumnjičavi prema Bajdenovim saradnicima.

- Predsednik Bajden je podržao potpredsednicu Haris odmah po napuštanju trke, odbacujući druge pristupe koji bi podelili stranku, i potvrdio je njene liderske sposobnosti i stalno je jasno stavljao do znanja da je podržava - rekao je potparol Bele kuće Endru Bejts za Aksios.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE LOŠE ZA STAROG MOMKA: Đoković otkrio ko mu je ukrao srce (FOTO)