IZRAELSKA VOJSKA U POTPUNOSTI ODSECA SEVERNU GAZU: Nemačka se oglasila povodom najnovijih napada na snage UN-a

Jovana Švedić

14. 10. 2024. u 17:52

KANCELARIJA Ujedinjenih nacija za ljudska prava kaže da je zgrožena desetodnevnim teškim izraelskim vazdušnim napadima na severnu Gazu, gde su desetine hiljada civila zarobljene bez hrane i zaliha.

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА У ПОТПУНОСТИ ОДСЕЦА СЕВЕРНУ ГАЗУ: Немачка се огласила поводом најновијих напада на снаге УН-а

Foto: Tanjug/AP

- U senci eskalacije neprijateljstava širom Bliskog istoka, čini se da izraelska vojska u potpunosti odseca severnu Gazu od ostatka pojasa Gaze i vodi neprijateljstva sa potpunim zanemarivanjem života i bezbednosti palestinskih civila - navodi kancelarija UN.

Takođe, rečeno je da su dobili izveštaje da su izraelske trupe podigle peščane humke u ključnom trenutku, efektivno ''zapečativši severnu Gazu'' i pucajući na one koji pokušavaju da pobegnu.

Istovremeno se oglasila i Nemačka koja je osudila napade izraelske vojske na mirovne snage UN u južnom Libanu i zatražila ''hitno objašnjenje''.

- Sve strane u sukobu, uključujući izraelsku vojsku, dužne su da svoje borbene aktivnosti usmere isključivo na vojne ciljeve druge strane u sukobu - saopštilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pet mirovnjaka je ranjeno u napadima koji su pogodili njihove položaje otkako je Izrael započeo kopnenu kampanju protiv Hezbolaha.

- Pucanje na mirovne trupe UN i prisiljavanje na ulazak u njihove baze potpuno je neprihvatljivo - saopštio je Forin ofis.

Više od 10.000 vojnika iz preko 50 zemalja, uključujući Nemačku, raspoređeno je u misiju UNIFIL.

(Al Džazira)

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...