HITNO OBRAĆANJE ZELENSKOG: Severna Koreja ulazi u rat (VIDEO)

Jovana Švedić

14. 10. 2024. u 20:59 >> 20:59

PREDSEDNIK Ukrajine je u svom večernjem obraćanju izneo dugačak izveštaj glavnokomanujućeg Sirskog sa linije fronta, pravac Pokrovsk, operacija Kursk i podelio njihovu "viziju daljih akcija". On je rekao da se Severna Koreja uključuje u rat u Ukrajini.

ХИТНО ОБРАЋАЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Северна Кореја улази у рат (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Zelenski je naveo da je održan sastanak Štaba na kojem je postavljeno nekoliko pitanja između kojih je bio i izveštaj Spoljne obaveštajne službe i Odbrambene obaveštajne službe Ukrajine o namerama Rusa za jesen i zimu.

- Sve je bilo prilično detaljno. Praktično govorimo o uključivanju Severne Koreje u rat. Takođe, odnosi Rusije sa nekim drugim zemljama, koje, nažalost, ulažu u produžavanje rata. Takođe, pravac spoljne politike: naši odnosi sa partnerima i mogući koraci koji nam mogu pomoći da se odbranimo i postignemo rezultate uprkos svemu. - rekao je i zahvalio se stručnjacima, Odbrambenim snagama, Snagam Vladi i diplomatama.

Naglasio je da ko god pomogne Rusiji, Ukrajina će odgovoriti i učiniti sve kako bi odbranili Ukrajinu.

- Postojaće odgovarajući rad sa našim partnerima kako bi se osiguralo da namere Rusije ne funkcionišu. I moguće je. To je upravo ono što će se dogoditi.- dodao je.

Potpredsednica Vlade Stefanišina je danas podnela izveštaj o pregovorima u Vašingtonu i drugim prestonicama na timskom nivou o geopolitičkoj tački Ukrajinskog Plana pobede i da vojni zvaničnici rade na nivou u saradnji sa partnerima na vojnim tačkama.

Takođe, najavio je da će svim Evropskim partnerima prestaviti strategiju za "primoravanje" Rusije da se rat okonča.

- Ove nedelje ćemo svim našim partnerima u Evropi predstaviti našu strategiju za primoravanje Rusije da ovaj rat dovede do pravednog kraja. Naravno, Plan pobede će biti objavljen. Štaviše, zajedno sa prvim odgovorom koje smo dobili od naših partnera. A svima nama u Ukrajini je zaista potrebna maksimalna podrška. - izjavio je Zelenski.

Oleksandar Kamišin je danas izneo izveštaj o proizvodnji i snabdevanju vojske i rekao da postoji već milion dronova koji su kupljeni o državnom trošku i isporučeni na front.

- Ovo je samo doprinos države. Ima i zaliha od volontera, od svih onih koji nas podržavaju. Želim da se zahvalim svima koji našu vojsku čine tehnološki naprednom: svim ukrajinskim proizvođačima, celom našem državnom sektoru, svim partnerima koji ulažu u proizvodnju dronova u Ukrajini. - Zelenski na kraju svog večerašnjeg obraćanja narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...