TAMARA 12 SATI ČEKALA DOKTORE: Devojka preminula u hodniku od sepse

Tanjug

15. 10. 2024. u 18:33

TAMARA Dejvis (31) iz Velike Britanije umrla je od sepse nakon što je deset sati u kolicima čekala u hodniku u bolnici "Rojal Saseks" u Brajtonu.

ТАМАРА 12 САТИ ЧЕКАЛА ДОКТОРЕ: Девојка преминула у ходнику од сепсе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Dejvis je u decembru 2022. godine odvedena u bolnicu, jer se žalila da teško diše, a potom se i onesvestila, preneo je "Tajms".

Njoj je dijagnostikovana respiratorna infekcija i prvobitno je smeštena u prostoriju za reanimaciju gde je dobila kiseonik. Međutim, iako se njeno stanje pogoršavalo, lekari su je smestili u kolica i premestili u hodnik, jer je još jednom pacijentu bila potrebna soba. U jednom trenutku u hodniku je bilo 20 pacijenata, jer nigde druge nisu mogli da budu smešteni, rekla je patolog Džoan Endrus na sudu u ponedeljak.

Kada se njeno stanje dodatno pogoršalo, vraćena je u sobu za reanimaciju i odatle je prebačena na intenzivnu negu. Sledećeg dana je umrla od sepse.

- Bila je napuštena u tom hodniku, kašljala je krv i patila od dijareje - rekla je Tamarina sestra, Mia.

Lekar koji je lečio Dejvisovu u hodniku rekao je da, iako je ona prilikom dolaska u bolnicu bila negativna na sepsu, prema njenom pogoršanom zdravstvenom stanju, sepsa je mogla da joj se dijagnostikuje oko 16.30 narednog dana.

Međutim, dijagnoza nije postavljena sve do posle 18.00, jer medicinski tim nije primetio njeno pogoršano zdravstveno stanje.

Istraga je pokazala da je Dejvisova provela 10 sati u kolicima sa drugim bolesnim pacijentima u blizini. Kao uzrok smrti navedena je sepsa i višestruko otkazivanje organa uzrokovano teškom upalom pluća i gripom.

- Bilo je kao ratna zona. Strašno. Bolnica je negde gde treba da se osećate bezbedno ako ste bolesni, ali ta bolnica je bila sve samo ne bezbedna - rekla je Mia.

BONUS VIDEO: Vojislav Šešelj - Imali smo lopovsku, a sad nam se sprema ludačka revolucija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDO PRIRODE: Ptice, insekti i bitka za biodiverzitet