PROBLEMI ZA EVROPSKOG AVIO-GIGANTA: Erbas će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 10. 2024. u 17:55

EVROPSKA kompanija Erbas, najveći svetski proizvođač komercijalnih aviona, objavila je danas da će ukinuti do 2.500 radnih mesta u sektoru za vojsku i svemir u okviru restrukturalizacije svojih poslovnih aktivnosti.

ПРОБЛЕМИ ЗА ЕВРОПСКОГ АВИО-ГИГАНТА: Ербас ће укинути до 2.500 радних места у сектору за војску и свемир

Foto AP

Broj radnih mesta u pomenutim sektorima će biti smanjen do sredine 2026. godine, pre svega zbog rasta troškova i veće konkurencije, prenose mediji.

Izvršni direktor Erbasovog sektora za vojsku i svemir Majk Šelhorn je upozorio na poremećaje u lancima snabdevanja, izazovno poslovno okruženje koje se brzo menja i rast troškova koji prevazilazi budžetska ograničenja.

Revitalizacija poslovanja u ovom sektoru, započeta prošle godine, "počela je da daje plodove, posebno u pogledu operativnih performansi i upravljanja rizikom", ali Šelhorn je naveo da Erbas mora da preduzme dalje korake.

Očekuje se da će Erbas najviše smanjiti broj radnih mesta u poslovanju koje je vezano za svemir pošto je u ovoj sferi zabeleženo mnogo visokih jednokratnih troškova, kao i jaka konkurencija, prenose mediji.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIJA NE MOŽE DA PARIRA ŠPANIJI: Prvak Evrope u ovome moćniji od Orlova