IRANSKI GENERAL PRETI IZRAELU: Imamo oružje koje je mnogo moćnije od nuklearnog

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 10. 2024. u 19:45

IRAN poseduje tajno oružje koje je mnogo moćnije od nuklearnog, izjavio je bivši sekretar Komisije za razvoj i naoružanje Korpusa čuvara islamske revolucije Ibrahim Rostami, prenosi IFP.

ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ ИЗРАЕЛУ: Имамо оружје које је много моћније од нуклеарног

Foto Tanjug/AP/Vahid Salemi

-Imamo oružje koje je znatno superiornije od nuklearnog, rekao je general za iranske medije, komentarišući pozive da se revidira nenuklearna vojna doktrina u svetlu pretnji Izraela da će izvesti napad na Iran.

Rostami je napomenuo da su podaci o tom oružju strogo poverljivi i nije otkrivao druge detalje.

U međuvremenu, ministar odbrane Irana, general Aziz Nasirzade rekao je da iranska strana ne smatra „problemom“ raspoređivanje američkog sistema PRO THAAD u Izraelu.

-Nije prvi put da se pokreće pitanje razmeštanja protivraketnog sistema THAAD. To je elemenat psihološkog rata. Ne vidimo nikakav poseban problem u tome, rekao je ministar, prenosi IRNA.

Kako je ranije rekao portparol Pentagona Patrik Rajrder, prvi delovi američkog PRO sistema THAAD i grupa američkih vojnika stigli su u Izrael. Baterija će uskoro biti operativna.

Ranije je grupa od 39 iranskih parlamentaraca apelovala na Vrhovni savet za nacionalnu bezbednost zemlje da revidira odbrambenu doktrinu, tačnije da da dozvoli stvaranje nuklearnog oružja.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao