HAMAS SE UZDIGAO IZ PEPELA: Posle ubistva Jahje Sinvara pokret imenovao novog vršioca dužnosti (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 10. 2024. u 07:43

JEDAN od lidera Hamasa Kaled Mešal imenovan je za vršioca dužnosti lidera tog militantnog pokreta nakon likvidacije Jahje Sinvara, javlja libanska televizija LBCI, pozivajući se na izvore.

ХАМАС СЕ УЗДИГАО ИЗ ПЕПЕЛА: После убиства Јахје Синвара покрет именовао новог вршиоца дужности (ФОТО)

Foto: Eks printskrin/Sprinter

Mašal je sada je odgovoran za svu komunikaciju sa ključnim stranama uključenim u pregovore i pitanja zarobljenika, prenosi libanski TV kanal.

Izvori su potvrdili za LBCI da je rukovodstvo Hamasa obavestilo turske, katarske i egipatske zvaničnike o Sinvarovoj smrti tokom operacije Tel el Sultan.

Pored toga, naveli su da su o ubistvu Sinvara i njegovom uticaju na pregovore i potencijalnom prekidu vatre razgovarali američki državni sekretar Entoni Blinken i katarski premijer i ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman el Tanij.

Hamas je saopštio da će nakon ubistva Sinvara pregovori o razmeni zarobljenika i zaustavljanju rata "postati sve teži i složeniji".

Izraelske odbrambene snage (IDF) su u četvrtak zvanično objavile da je Sinvara, koji se smatra glavnim idejnim organizatorom napada na Izrael 7. oktobra 2023. godine, ubila izraelska vojska u Pojasu Gaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?