uživoRAT U UKRAJINI: Ruski marinci bez gubitaka očistili centar za podršku ukrajinskih oružanih snaga u Kursku

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 10. 2024. u 06:55 >> 09:11

RAT u Ukrajini ušao je u 978. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руски маринци без губитака очистили центар за подршку украјинских оружаних снага у Курску

Foto: Profimedia

Dve žene poginule u Hersonu

Dve žene poginule su u ruskom granatiranju Hersona, piše Ukrinform, pozivajući se na izvore u vojsci.

Tokom akcije ruske vojske ranjen je i jedan 13-godišnjak.

(Ukrinform)

 

Rusija: PVO uništila više od 20 ukrajinskih dronova

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je tokom protekle noći protivvazdušna odbrana uništila 21 ukrajinski dron.

"Ruske PVO jedinice uništile su 13 dronova iznad oblasti Belgorod, šest iznad regiona Brjansk, koja se takođe graniči sa Ukrajinom, dok su preostala dva uništena iznad oblasti Voronjež i Kursk", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

(Reuters)

 

Zelenski: Tokom nedelje biće više paketa podrške Ukrajini

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da bi tokom nedelje trebalo da bude više diplomatskih vesti i paketa podrške Ukrajini.

- Pripremamo se za rad sa partnerima za nedelju dana. Posebno, sa našim evropskim partnerima - sa onima koji nas podržavaju veoma fundamentalno i efikasno. Stvorili smo ovaj novi format saradnje – Ukrajina plus zemlje Severne Evrope. U okviru ovog formata, stalno povećavamo našu interakciju – odbrambeni, politički, ekonomski - rekao je Zelenski.

Najavio je i pregovore sa članicama Nordijskog saveta.

- Razgovaraćemo sa Nordijcima o novim principijelnim koracima koji mogu da povećaju pritisak na Rusiju za ovaj rat i u cilju poštene diplomatije. Tako da bi sledeće nedelje trebalo da bude više diplomatskih vesti i novih paketa podrške Ukrajini - rekao je Zelenski. 

(Tanjug)

 

Ruski marinci su bez gubitaka očistili centar za podršku ukrajinskih oružanih snaga u regionu Kursk

 

Pod neprijateljskom vatrom, pacifički marinci su uspeli da se probiju do ukrajinskog uporišta u pograničnom regionu Kursk i zauzmu ga bez gubitaka, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Oklopna grupa marinaca Tihookeanske flote Severne grupe snaga, koja je delovala na tenkovima MT-LB i oklopnim transporterima, brzo je krenula u zadato područje kako bi pod neprekidnom neprijateljskom vatrom, tenk i MT- uništili navedene ciljeve. Ekipe LB su uspele da se probiju do uporišta Oružanih snaga Ukrajine i gađaju ga otvorenom vatrom, uništavajući sve živo u njemu.

Zahvaljujući tome što je tenk opremljen minskim čišćenjem i kompetentnim akcijama posada, gubici su izbegnuti. Marinci redovno vrše takve napade i istiskuju neprijatelja sa njihovih zauzetih položaja, prenela je agencija TASS.

 

Senator Džej Di Vens pozvao na pregovore na Rusijom

Senator iz Ohaja i kandidat Donalda Trampa za potpredsednika SAD iz Republikanske partije Džej Di Vens pozvao je danas na pregovore sa Rusijom.

U intervjuu za En-Bi-Si njuz, na pitanje da li vidi Putina kao saveznika ili neprijatelja, on je rekao:

- Mislim da je on očigledan protivnik. On je konkurent. Mislim da moramo da budemo pametni i u diplomatiji. Samo zato što nam se neko ne sviđa, to ne znači da ne možemo da razgovaramo s njima po potrebi - rekao je Di Vens.

On je naglasio da su pregovori sa Rusijom sastavni deo okončanja rata u Ukrajini.

- Mislim da je važno da ako ikada završimo rat u Ukrajini, suštinski, na nekom nivou, moraćemo da učestvujemo u određenim pregovorima između Ukrajine, između Rusije, između naših NATO saveznika u Evropi. To je neophodan deo - istakao je Di Vens.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar ove godine. Glavni konkurenti su bivši predsednik SAD Donald Tramp ispred Republikanske partije i aktuelna potpredsednica Kamala Haris, kao kandidatkinja Demokratske stranke. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBI DOMINIRAO PRED PARTIZAN: Marjanović najbolji u pobedi Fenerbahčea