NIKADA SE NIJE ŽENIO, NI IMAO DECU Čuveni tajkun sve zaveštaoTitu, kuvaru i batleru, njegov testament ostavio u čudu

Novosti online

28. 10. 2024. u 21:37

NAJPOZNATIJI indijski biznismen Ratan Tata testamentom je ostavio svom psu veliki deo svog bogatstva od 110 miliona evra i tražio je da se njegovom voljenom ljubimcu pruži neograničena briga nakon njegove smrti.

НИКАДА СЕ НИЈЕ ЖЕНИО, НИ ИМАО ДЕЦУ Чувени тајкун све завештаоТиту, кувару и батлеру, његов тестамент оставио у чуду

Foto: Profimedia

Ratan Tata, koji je zaslužan za transformaciju Tata grupe u globalno poznat konglomerat, preminuo je u bolnici u Mumbaiju u 86. godini.

Nikada se nije ženio niti je imao decu, a u Indiji je običaj da osoba u takvom slučaju ostavi svoju imovinu braći i sestrama.

On to nije uradio, preskočivši svog brata Džimija Tatu i polusestre Širin i Dinu Džejbhoj i ostavivši svoje imanje svom voljenom nemačkom ovčaru Titu.

U Indiji je retkost da kućni ljubimci i radnici dobiju tako izdašnu sumu, a bogatstvo se uglavnom čuva u porodici.

Tata je u testamentu precizirao da je ljubimac bio uz njega dok nije umro i da želi neograničenu brigu o njemu. Tokom života pokazivao je veliku ljubav prema životinjama, a svima u grupi Tata je naložio da nikada ne odbijaju životinje lutalice.

Iznos koji je Tata ostavio batleru i kuvaru koji su se brinuli o njemu je veoma velikodušan, rekao je njegov bliski prijatelj Suhel Set.

- Nikada više neće morati da rade i biće veoma dobro zbrinuti - rekao je Set.

Za one koji su ga dobro poznavali, ovaj potez nije iznenađujući.

- Ovo nije izjava o bogatstvu, već gest zahvalnosti za radost i brigu koju su mu pružili njegov ljubimac i njegova dva najbliža pomoćnika - kažu poznanici.

Tata je rođen 1937. godine u Bombaju. Želeo je da bude arhitekta i radio je u SAD, ali ga je tada baka zamolila da se vrati kući i pridruži rastućem porodičnom biznisu. Počeo je da radi 1962. godine u TISCO-u, sada poznatoj kao Tata Group. U to vreme je radio u fabrici visokih peći i živeo u hostelu za šegrte. Godine 1991. preuzeo je porodičnu imperiju nakon radikalnih reformi slobodnog tržišta koje su pokrenute te godine u Indiji. Bio je na čelu konglomerata 21 godinu i tokom tih godina proširio je globalno prisustvo kompanije na britanske luksuzne brendove kao što su Jaguar i Land Rover.

Tata grupa sada obuhvata skoro 100 kompanija i zapošljava više od 350.000 ljudi širom sveta.

BONUS VIDEO: FESTIVAL U INDIJI: Ukrašeni slonovi pridružuju se hiljdama Hindusa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA NA PODRŠCI I TOKOM DOBIH, ALI I LOŠIH VREMENA: Olga  Danilović završila sezonu (FOTO)