UKOLIKO bosanski muslimani ne mogu da ubede bosanske Srbe da njihova budućnost leži u reintegraciji u BiH, nema smisla blokirati mirno razdvajanje zajedničke države, po čehoslovačkom modelu.

Duško

27.07.2020. 08:56

Prisiljavati nekog da živi sa nekim, što očima ne može da vidi jedno drugo, isto je što jagnje i vuka pustiti gladne u obor. Očiti je interes svetskih moćnika da se neki narodi pokolju a oni opet perfidno dođu da uvode mir i demokratiju. Viđeni scenariji podlih ljudi širom sveta.

Pera

27.07.2020. 10:14

@miki - Nisi u pravu! Srbi, muslimani i hrvati u BiH živeli su vekovima zajedno i nikada do ovog rata nisu se toliko mrzeli i klali sve dok se nisu umešale "demokratske" svetske sile koje su tu krojile svoju politiku i strateške ciljeve. Kažu "zavadi pa vladaj". Ako tako misliš onda Srbi nemaju šta da traže na Kosovu jer ne mogu da žive zajedno sa Albancima. Rešenja nema u odcepljenju već u mirnoj reintegraciji u kojoj je osiguran ravnoporavan tretman svih naroda i narodnosti.

Dragan R

27.07.2020. 11:36

@Pera - @Pera Ne znam gospodine iz kojih ste vi to knjiga učili istoriju, ali Srbi i muslimani u BiH, sem u par decenija pod krovom SFRJ, nikada nisu živeli jedni sa drugima, već jedni pored drugih. Stavite prst na čelo pa razmislite zašto teritorija današnje BiH nikada nije bila samostalna država (prvo pod okupacijom Turske i Austrougarske, zatim pod kapom Jugoslavije i danas pod međunarodnim protektoratom)? Jednostavno zato što je nemoguće sa muslimanima praviti zajedničku državu na ravnopravnim osnovama.

Ratkom

27.07.2020. 13:50

@Pera - Živeli vekovima zajedno,,,,,,a nije bilo zajedno,nego jedni pored drugih. Dok nisu počeli da nas kolju , prvo ‘14 pa onda ‘41. Đinđić je i ubijen jer je tražio reciprotitet,ako može za Kosovo može i za RS.

Ogi

27.07.2020. 16:19

@Pera - Pero komunjaro nemaš ti pojma o bilo čemu.Sjedi dupla jedinica.Od takvih Srba mi se diže kosa na glavi.Istoriju nemaš pojma.Nemam volje da ti bilo šta objašnjavam

prellee

27.07.2020. 10:00

Bosanci muslimani ni danas se ne trude da Srbe ubjede u suživot, nego idu na tu opciju da Srbe protjeraju i neprestano vrijeđaju. Zapad je zbog te podrške mnogo štete nanio Srbima i Srbe proglasio jedinim krivcima za rat, što tačno nije. Muslimani danas preko Ustavnog suda i dalje vređaju Srbe i otimaju zemlju na teritoriji Republike Srpske, a Srba gotovo i nema u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću, ako ima, nigdje nisu zastupljeni i priznati...Sebe i situaciju prikazuju nerealnao i veliki su manipulatori sa činjenicama. Zapad ih mora naučiti poštovanju i uvažavanju ili će procesi opet krenuti u drugom pravcu. Muslimani Bošnjaci su fanatici vjerski i sa njima dogovor nije moguć. Svaki dogovor oni okrenu naopako i tumače samo kako njima odgovara. Prema tome, razilazak tada a i danas je najbolje rješenje i za jedne i za druge, pa onda neka pričaju šta hoće na svom teritoriju.

Dragan R

27.07.2020. 11:10

Не знам да ли тако заиста пише у објављеним документима, али ако пише то је само још један доказ америчког лицемерја, безобразлука и сирове каубојштине. Пазите, Клинтон предложио поделу БиХ на два приближно једнака ентитета уз право Срба да после 2-3 године спроведу референдум о издвајању из БиХ, али да уколико тај план пропадне следи бомбардовање Срба? Не бомбардовање оног ко одбије план , већ бомбардовање Срба, иако је и слепцу јасно да су Срби тражили управо то што је наводно предложио Клинтон, а да су муслимани покренули рат управо зато да не би дозволили издвајање РС. СМРАДОВИ!

Zurkolomac

27.07.2020. 11:14

Vidim da mnogi zele da klintonovci gore u paklu i to im i ja isto zelim. Ali da bi se zadovoljila ovozemaljska pravda, trebaju prvo da gore na Zemlji dok su jos zivi. Sve ostalo je nezadovoljena pravda...

Bogu hvala

27.07.2020. 11:18

Bob Dilan, Jevrejin, Nobelovac i amerikanac je rekao: "Volim ameriku kao i svi, moram to da kažem, ali americi će tek biti suđeno." Suđenje je počelo i neće se zaustaviti na koroni i neredima. amerike više neće biti. A individue koje su doprinele haosu na prostoru bivše Jugoslavije... njima tek sledi potpuna presuda Višeg Nebeskog suda, na koju nemaju pravo žalbe. Čitaćemo i to.

gz

27.07.2020. 12:02

Ko je dozvolio da Srebrenica umesto sigurne zone za civile postane zasticena baza za muslimanske dzihadiste i najgore kriminalce, odakle im je bilo dozvoljeno da vrse zlocine nad srpskim stanovnistom?