TRAMP: BAJDEN NE PRIZNAJE NI BOGA - Šef bele kuće uoči izbora žestoko se obrušio na demokratskog rivala

D. SAVIĆ

08. 08. 2020. u 09:48

BAJDEN se zalaže za radikalnu levičarsku politiku, protivi se slobodnom nošenju oružja, ne poštuje Drugi amandman američkog ustava, ne priznaje religiju, ne priznaje ništa, ni Bibliju ne priznaje, i vređa Boga.

ТРАМП: БАЈДЕН НЕ ПРИЗНАЈЕ НИ БОГА - Шеф беле куће уочи избора жестоко се обрушио на демократског ривала

AP Photo

Bajden je protiv Boga!

Američki predsednik i kandidat Republikanske partije na novembarskim izborima u SAD, Donald Tramp, ovako se obrušio na demokratskog rivala Džozefa Bajdena. Tramp je na skupu u pogonu kompanije "Virpul" u Klajdu, u državi Ohajo, jednoj od odlučujućih na predstojećim izborima, tvrdio da je Bajden "protiv Boga", iako je nekadašnji američki potpredsednik u vreme Baraka Obame često naglašavao da ga je katolička vera usmeravala tokom celog života.

Predstavnik Bajdenovog izbornog štaba Endru Bejts komentarisao je Trampove izlive.

- Bajdenova vera je u osnovi svega što on predstavlja. On živi dostojanstveno celog života i ona mu je bila izvor snage i utehe u teškim vremenima - rekao je on.

Usred teške situacije u SAD, koje se bore sa najvećim brojem i zaraženih i umrlih od kovida 19 u svetu, kao i desetinama miliona nezaposlenih, predizborni obračun dve sede glave dobija na zamahu. Ankete daju prednost Bajdenu za mesto 46. američkog predsednika. Ali, ranija iskustva su pokazala da se predviđanja znala i da omanu, pa se ne bira "oružje" iz koga se "puca" na rivala.

AP Photo

Džo Bajden


Novu knjigu koja treba da se pojavi 11. avgusta, urednik Si-En-Ena, inače omražene stanice aktuelnog stanara Bele kuće, Džim Skjut je naslovio "Teorija ludaka: Tramp napada svet". Usred eskalacije napetosti sa Severnom Korejom i Iranom, u knjizi se tvrdi da su Trampovi savetnici oklevali da mu daju vojne opcije u strahu da bi mogao povesti SAD u rat.

- Nekada smo Kim Džong Una smatrali nepredvidljivim, a onda smo dobili Trampa - rekao je Džozef Jun, koji je do 2018. godine bio Trampov specijalni predstavnik za politiku prema Severnoj Koreji.

A 2019. godine, dok su predsednik i njegov tim razmatrali vojne opcije protiv Irana, visoki zvaničnici Pentagona su poručili američkim partnerima: "Ne znamo šta bi predsednik bio spreman da učini protiv Irana."

AP Photo

LjUTA KANADA

Kanada je ocenila da je odluka Trampa o vraćanju 10 odsto tarifa na kanadski aluminijum "neprihvatljiva" i najavila brzo uvođenje "protivmera" iste vrednosti.

"TIK-TOK" IDE NA SUD

Kompanija "Tik-tok" je saopštila da je šokirana izvršnom naredbom predsednika Trampa o zabrani ove aplikacije za deljenje video-zapisa u Americi, i najavila da će se obratiti sudovima u SAD kako bi obezbedila fer tretman na američkom tržištu. Tramp je izdao izvršne naredbe o zabrani transakcija s kineskim kompanijama "Bajt dens", vlasnikom aplikacije "Tik-tok" za deljenje video-zapisa, i "Tencentom", koji poseduje aplikaciju za razmenu poruka "Vi čet". Naredbe stupaju na snagu za 45 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku