ŠUMSKI POŽARI BESNE KALIFORNIJOM: U borbi protiv vatrene stihije 14.000 vatrogasaca, bez struje 158.000 korisnika (FOTO)

Tanjug

08. 09. 2020. u 10:11

ŠUMSKI požari u američkoj državi Kalifornija ove godine su zahvatili rekordnu površinu od dva miliona jutara zemlje, a zbog opasnosti od daljih vatrenih stihija, američka šumarska služba najavila je zatvaranje šumskih područja od nacionalnog značaja u južnom delu Kalifornije.

ШУМСКИ ПОЖАРИ БЕСНЕ КАЛИФОРНИЈОМ: У борби против ватрене стихије 14.000 ватрогасаца, без струје 158.000 корисника (ФОТО)

Foto: AP

Zbog sušenja vegetacije tokom leta i jakih, suvih vetrova, predstojeća jesen će, kao i obično, predstavljati najopasniji deo godine kada je reč o šumskim požarima.

Dva od tri najveća požara zabeležena u istoriji Kalifornije trenutno su aktivna u području zalivske oblasti San Franciska, gde se protiv njih bori više od 14.000 vatrogasaca, navodi AP.

Foto: AP

 

U severnom delu države, najveće kalifornijsko preduzeće za distribuciju električne energije priprema se za isključivanje 158.000 svojih korisnika sa električne mreže da bi smanjilo mogućnost izbijanja novih požara u blizini distributivnih linija i elektroenergetskih postrojenja.

Foto: AP

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!