BITANSKI TAJMS: DŽonson postvlja svoje ljude u medije

Tanjug

26. 09. 2020. u 22:51

BRITANSKI premijer Boris Džonson namerava da dvojicu pristalica Bregzita i kritičara Bi-Bi-Sija (BBC) postavi na ključne funkcije u medijima, uključujući i na mesto šefa javnog servisa, izvestio je danas Tajms.

БИТАНСКИ ТАЈМС: Џонсон поствља своје људе у медије

Foto Tanjug-AP

Kako prenosi Rojters, londonski list navodi da je Džonson pozvao bivšeg urednika Dejli telegrafa Čarlsa Mura da bude predsedavjući Bi-Bi-Sija, a bivšeg urednika Dejli mejla Pola Dakrea da bude predsedavajući medijskog regulatornog tela Ofkom.

"Ovo je deo procesa u kome premijer postavlja saveznike na ključne pozicije", prenosi Tajms reči jednog izbora bliskog Džonsonu.

I Mur i Dakre vodili su desničarske dnevnike i optuživali Bi-Bi-Si da je levo orijentisan i da ispunjava obaveze kao javni servis.

Bi-Bi-Si, veoma poštovan i u zemlji i u svetu, došao je u sukob sa Džonsonovom Konzervativnom partijom, koja ga optužuje da nije u kontaktu s realnošću zemlje, pogotovo u vezi sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije.

Bi-Bi-Si je odbacivao te optužbe, ali je s njihovim širenjem, novi generalni direktor Tim Dejvi pozvao zaposlene da ne iznose svoje lične stavove na društvenim mrežama, odnosno u javnosti.

Džonson, i sam bivši novinar u Dejli telegrafu, takođe dovodi u pitanje finansiranje javnog servisa, koga obavezno plaćaju sva britanska domaćinstva, odnosno 92 odsto populacije do kojih on dopire svojim radio, TV i onlajn sadržajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje