SZO O KORONI: Još ne znamo da li je virus nastao prirodnim putem

Tanjug

28. 09. 2020. u 17:23

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) i dalje ne raspolaže potpunim podacima o poreklu korona virusa i ne zna da li je on nastao prirodnim putem ili ne, izjavio je danas regionalni direktor SZO za Evropu Hans Henri Kluge i poručio da se nastavljaju istraživanja.

СЗО О КОРОНИ: Још не знамо да ли је вирус настао природним путем

Foto: EPA

Kluge je u intervjuu za rusku agenciju TASS rekao da se tim pitanjem bave kineski naučnici, a da je SZO pozvana da učestvuje.

"To je, dakle, u toku i to je, naravno, nešto što je veoma važno da saznamo. Ali ne mogu da kažem ništa vise jer je to u toku i ne želim da ugrozim taj veoma veoma važan proces. Najvažnije je da smo mi deo toga", rekao je Kluge.

Govoreći o mogućnosti izbijanja nove pandemije, Kluge je rekao da je samo pitanje kada će do toga doći.

"Jer i ovu smo predvideli i opet nas je zatekla nespremne", naveo je Kluge.

On je ocenio da se iz ove situacije može izvući poruka da nije pitanje da li će biti nove pandemije, već kako da svet bude bolje pripremljen za nju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku