NOVE MERE DA SPREČE KARANTIN: Italija se sprema da uvede nove restrikcije protiv kovid-19

Tanjug

11. 10. 2020. u 23:45

ZBOG nedavnog porasta broja novozaraženih, Italija se sprema da uvede nove restrikcije protiv kovid-19, uključujući i zabranu privatnih zabava, saopštio je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca.

НОВЕ МЕРЕ ДА СПРЕЧЕ КАРАНТИН: Италија се спрема да уведе нове рестрикције против ковид-19

Foto: AP

Speranca je u intervjuu za TV RAI rekao da Italija mora da uvede nove restrikcije zbog kovid-19 kako bi sprečila ponovno širenje epidemije i uvođenje mera karantina, prenosi Rojters.

Italijanski ministar zdravlja je rekao da je predložio da budu uvedene zabrane na privatne zabave, za decu i odrasle, dok bi radno vreme kafića i restorana moglo da bude skraćeno.

Osim toga, moguće je i uvođenje mera koje se odnose na sportove koji podrazumevaju fizički kontakt i u kojima nošenje maski nije moguće, rekao je Speranca, ali nije izneo više detalja.

Nove mere protiv kovid-19 biće u ponedeljak razmotrene s regionalnim vlastima, a dekret u kojem će one biti iznete, premijer Ðuzepe Konte mogao bi da potpiše istog tog dana uveče, rekao je Speranca.

On nije isključio mogućnost uvođenja mera karantina u budućnosti, ukoliko situacija to bude zahtevala, ali sada to nije slučaj.

U Italiji je u petak prvi put od marta potvrđeno više od 5.000 novih slučajeva kovid-19, a dnevni porast broja novozaraženih je i nakon toga ostao isti. Broj smrtnih slučajeva od posledica bolesti je, međutim, manji nego na vrhuncu pandemije u zemlji u martu i aprilu.

Prošle srede vlada Italije uvela je obavezno nošenje maski i na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak