VAKCINA U UPOTREBI VEĆ OD KRAJA MESECA: "Sputnjik" protiv korone prvo u Rusiji

Tanjug

12. 10. 2020. u 19:40

MASOVNA upotreba vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" u Rusiji mogla bi da počne od kraja oktobra ili početka novembra, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktna ulaganja Kiril Dmitrijev.

ВАКЦИНА У УПОТРЕБИ ВЕЋ ОД КРАЈА МЕСЕЦА: Спутњик против короне прво у Русији

Foto N. Skenderija

Dmitrijev je istakao da će proizvodnja vakcine biti primarno usmerena na pokrivanje potražnje u Rusiji, prenosi TAS S.

On je takođe rekao da se nada da će ruska vakcina na Bliskom istoku dobiti odobrenje za upotrebu u novembru.

Rusija je 11. avgusta postala prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv korona virusa, pod nazivom "Sputnjik V". Vakcinu je razvio Istaživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!