OPASNOST VEĆA OD KORONE! Savet bezbednosti Rusije izdao važno upozorenje

Novosti online

19. 10. 2020. u 16:38

STRUČNjACI Saveta bezbednosti Rusije smatraju da je verovatna pojava epidemije veštačkih virusnih infekcija, saopštila je pres služba aparata Saveta bezbednosti.

ОПАСНОСТ ВЕЋА ОД КОРОНЕ! Савет безбедности Русије издао важно упозорење

Foto: EPA

- Događaji povezani sa pandemijom kovida 19 i njihovim posledicama ukazuju na mogućnost pojave bioloških pretnji izazvanih i drugim opasnim patogenim biološkim agensima - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Naučni savet pri Savetu bezbednosti predložio je da se u osnovne dokumente strateškog planiranja uvedu „izmene koje se tiču izvora pretnji biološkoj bezbednosti povezanih sa..., između ostalog, stvaranjem veštačkih virusa“.

Osim toga, preporučen je „dalji razvoj sistema pravnih, medicinsko-bioloških, sanitarno-epidemioloških, administrativno-organizacionih, komunikacionih, informacionih i drugih mera usmerenih na zaštitu stanovništva od opasnih infekcija“.

Stručnjaci su takođe predložili razvijanje dodatnih mera za suzbijanje pretnji povezanih sa mogućnošću bioterorizma.

Naučnim savetom u Savetu bezbednosti Rusije predsedava sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje