KORONA HARA ŠPANIJOM: Pooštravanje ograničenja,zatvaraju se jos dva grada

Tanjug

19. 10. 2020. u 18:21

NEKOLIKO španskih regiona pooštrilo je ograničenja vezana za korona virus, u pokušaju da suzbiju drugi talas infekcije, pa će tako gradovi Burgos i Arandu de Duero od sutra uveče biti zatvoreni za sva putovanja, osim za ona koja su neophodna.

КОРОНА ХАРА ШПАНИЈОМ: Пооштравање ограничења,затварају се јос два града

Maske se nose i na otvorenom / Foto AP

Vlasti u severnom regionu Castilja i Leon najavili su da će zatvoriti grad Burgos i obližnji grad Arandu de Duero za sva osim neophodna putovanja od utorka uveče, nakon što je stopa zaraze premašila 500 slučajeva na 100.000 ljudi, preneo je Rojters.

Region je uveo slične restrikcije gradovima Salamanka, Leon and Palensia prošle sedmice.

Aragon, u kome je izbilo žarište u leto kada se zarazio veći broj poljoprivrednih radnika migranata, uveo je ograničenja kapaciteta u barovima i restoranima i zabranio prodaju alkohola u prodavnicama između 22.00 časa i 8.00 sati ujutru.

Regionalna šefica zdravlja Sira Repoljes izjavila je da je veoma

blizu da uvede ograničenje kretanja u glavnom gradu regina Saragosi.

Katalonija je prošle sedmice naredila 15-dnevno zatvaranje barova i restorana, dok je preduzetnicima koji rade 24 časa naložila da moraju da budu zatvoreni u 22.00 časova uveče i mogu ponovo da počnu da rade od 7.00 časova ujutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!