KORONA NEĆE USPORITI PREGOVORE O BREGZITU: EU spremna za svaki scenario

Novosti online

03. 11. 2020. u 13:55

PREGOVORI delgacija EU i Velike Britanije o budućim odnosima nastavljeni su u Briselu uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji sa obe strane Lamaša.

КОРОНА НЕЋЕ УСПОРИТИ ПРЕГОВОРЕ О БРЕГЗИТУ: ЕУ спремна за сваки сценарио

Foto: AP

U EU navode da se razgovori u Briselu održavaju na ”efikasnijim” fizičkim sastancima uz poštovanje svih nacionalnih mera za zaštitu od Kovid19 koje su na snazi u Belgiji.

”Intenzivno se radi na sporazumu, a mnogo toga je ostalo da se završi na svim poljima”, kažu u Evropskoj komisiji.

U nedelju 1. novembra istekao je rok koji je Evropska komsija dala Londonu da odgovori na pismo kojim je Brisel pokrenou prekšajnu proceduru protv Velike Britanije zbog kršenja odredbi iz Sporazuma o povlačenju koje se odnose na irsku granicu.

”Do danas EU nije dobila odgovor od Velike Britanije i sada razmatramo sledeće korake”, poručeno je iz Komsijie.

U Briselu napominju da je cilj EU da se postigne puna i pravovremena primena Sporazuma o razdruživanju.

Prelazni period za izlazak Velike Britanije iz EU završava se 31. decembra 2020. godine, a u Briselu upozoravaju da se sporazm o budućim odnosima mora postići tokom novembra kako bi bio ratifikovan u parlamentima do isteka prelaznog perioda.

U suprotnom, Velika Britanja će neuređeno napustiti EU, upozoravaju u Briselu i dodaju da se spremaju za svaki scenario.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!