CRNE PROGNOZE ZA ITALIJU: Smanjenje zaraze tek za mesec dana

Tanjug

07. 11. 2020. u 11:23

SAVETNIK italijanskog ministra za zdravstvo prof. Valter Ričardi izjavio je za onlajn novinu “Hafington Post” da se mora čekati najmanje mesec ili mesec i po pre nego što sadašnji talas pandemije kovida-19 uspori.

ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ЗА ИТАЛИЈУ: Смањење заразе тек за месец дана

Foto: EPA

-Rezultati novih vladinih mera ograničenja neće biti vidljivi brzo, tek nakon 30 do 45 dana možemo očekivati prvo usporavanje širenja koronavirusa, a tek nakon toga smanjenje broja zaraženih- kaže profesor.

Valter Ričardi je, podseća list, bio jedan od onih koji je predlagao jos početkom oktobra uvođenje strožijih mera čak i karantina da bi se zaustavilo širenje virusa.

“U pandemiji je neophodno reagovati brzo i na vreme. Nije dovoljno pratiti ekspanziju virusa, da bi smanjili brzinu i obim širenja zaraze neophodno je reagovati unapred raznim merama ograničenja. Uveren sam da bi danas epidemiološka situacija bila bolja, da smo uveli nove strožije mere početkom oktobra, ”, tvrdi savetnik ministra za zdravstvo prof. Valter Ričardi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti