ŠVEDSKA ODUSTALA OD SVOG MODELA: Skupovi ograničeni na osam ljudi, premijer poziva da se ne ide u teretane i biblioteke

Tanjug

16. 11. 2020. u 16:01

Poštovanje preporuka vezanih za korona virus u Švedskoj nije urodilo plodom od proleća i javni skupovi biće ograničeni na osam ljudi, u odnosu na prethodni limit koji je iznosio 300 osoba, izjavio je danas švedski premijer Stefan Lofven.

ШВЕДСКА ОДУСТАЛА ОД СВОГ МОДЕЛА: Скупови ограничени на осам људи, премијер позива да се не иде у теретане и библиотеке

Stefan Lofven / Foto Tanjug-AP

- Ovo je nova norma za celo društvo - rekao je Lofven na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

- Ne idite u teretane, ne idite u biblioteke, nemojte da organizujete večere. Otkažite - istakao je švedski premijer.

Švedska je privukla međunarodnu pažnju zbog svog neuobičajenog odgovora na pandemiju, izbegavanjem zaključavanja zemlje i oslanjanjem na dobrovoljno poštovanje mera.

Stopa smrtnosti u Švedskoj po broju stanovnika je nekoliko puta veća nego u njenim nordijskim susedima, ali je niža nego u velikim evropskim državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak