IMUNIZACIJA ZA 20 DANA: Vakcinacija protiv korone u SAD od 11. decembra

Tanjug

22. 11. 2020. u 18:51

Dr Monsef Slaoui, glavni čovek u timu američkog predsednika Donalda Trampa za brzu proizvodnju vakcine protiv koronavirusa, rekao je da bi prvi Amerikanci mogli da prime vakcinu protiv Kovid-19 već 11. decembra.

ИМУНИЗАЦИЈА ЗА 20 ДАНА:  Вакцинација против короне у САД од 11. децембра

Foto AP

Slaoui je rekao da to znači da bi vakcina, ako bude odobrena, mogla biti data već narednog dana.

- Naš plan je da vakcine možemo da isporučimo na mesta za imunizaciju u roku od 24 sata od odobrenja, pa pretpostavljam da će to biti možda drugog dana nakon odobrenja 11. ili 12. decembra - rekao je on za CNN.

Eksperti su rekli da u početku neće biti dovoljno vakcine za sve. Grupe sa najvećim prioritetom, među kojima su zdravstveni radnici, stariji i ljudi sa drugim oboljenjima prvi će dobiti vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!