,,NEMA SRCE, SAOSEĆANJE I SAVEST": Putin otkrio koga nikada ne bi podržao za predsednika

Novosti online

04. 12. 2020. u 15:01

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da se nada da veštačka inteligencija neće moći da postane predsednik države, u svakom slučaju ne još, jer nema srce, saosećanje i savest.

,,НЕМА СРЦЕ, САОСЕЋАЊЕ И САВЕСТ: Путин открио кога никада не би подржао за председника

Foto Ap

Putin je učestvovao na međunarodnoj onlajn-konferenciji "Sberbanke" pod nazivom "Veštačka inteligencija – glavna tehnologija 21. veka". Tokom diskusije predsedniku virtuelna asistentkinja "Sberbanke" Afina je upitala Putina da li veštačka inteligencija može da postane predsednik države.

- Nadam se da ne, a sada ću reći i zašto. U svakom slučaju, zasad ne. Veštačka inteligencija – već u samom imenu vidite šta je prisutno. Reč "veštački", to jest nešto što nije pravo. Ništa veštačko, pa ni veštačka inteligencija nema srce, dušu, nema saosećanje i savest. Sve te komponente su izuzetno važne za ljude kojima građani dodeljuju posebna ovlašćenja u donošenju i realizaciji odluka u korist zemlje - odgovorio je Putin.

On je dodao da se ponekad moraju doneti i ne sasvim racionalne odluke, ali ih treba doneti polazeći od istorije, kulture, težnji i očekivanja građana zemlje.

- Te odluke u socijalnoj sferi ponekad se čine neracionalnim, recimo u oblasti penzijskog osiguranja, u oblasti zdravstva, u drugim sferama. Ali za predsednika-čoveka one se čine razumnim, jer on donosi odluke koje nisu u interesu mašina, nego u interesu ljudi - objasnio je Putin.

On je dodao da, bez obzira na sve, veštačka inteligencija može biti pomoćnik, pa čak i učitelj svakom čoveku, uključujući i lidera države.

- Uloga i značaj veštačke inteligencije u državnoj upravi sigurno će se povećavati - ocenio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku