TIM STRUČNJAKA SZO STIŽE U KINU: Istražuju koja je životinja bila prenosnik korone

M.Marković

21. 12. 2020. u 16:33

MEĐUNARODNI tim Svetske zdravstvene organizacije koji istrazuje poreklo novog korona virusa uputice se uskoro u Vuhan kako bi u ovom milionskom gradu , u kome je najpre prijavljeno izbijanje Kovida 19 , kako bi se najpouzdanije odgonetnulo da li je Vuhan i pocetna tacka virusa ili je ovde uvezen.

ТИМ СТРУЧЊАКА СЗО СТИЖЕ У КИНУ: Истражују која је животиња била преносник короне

Foto: EPA

Zadatak tima, takođe,  da pokuša da istraži koja je životinja bila prenosnik .

Na ovo pitanje još nema pouzdanog odgovora ni među naučima koji su uvereni da je izvorni domaćin virusa slepi miš.

Misija koju u Kinu upućuje SZO u Vuhanu će raditi sa kineskim kolegama, ali bez nadzora zvaničnika iz tamošnjeg ministarstva zdravlja, ili, bilo koje državne institucije.

U timu međunarodne zdravstvene organizacije su stručnjaci iz Australije, Rusije, Danske, Nemačke, Vijetnama, Japana, Katara, Amerike, Velike Britanije i Holandije.

Oni će, bez obzira na status, hitnost i značaj misije, po dolasku u Kinu morati u četrnaestodnevni karantin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor