AMERIKANCI PRAVE NOVU ISLAMSKU DRŽAVU: Jezivo upozorenje iz Irana, u "kampu smrti" se rađa ISIS 2!

Novosti online/Đ. M.

27. 12. 2020. u 19:37

IRANSKI bezbednjaci nedavno su otkrili da američki obaveštajci već neko vreme obučavaju članove porodica ubijenih terorista Islamske države u kampu al-Hol, u severoističnoj sirijskoj provinciji Hasaka, javlja iranska agencija IRNA.

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ НОВУ ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Језиво упозорење из Ирана, у кампу смрти се рађа ИСИС 2!

Foto: Depositphotos

U kampu su izgrađeni objekti za smeštaj i obuku, a članovi porodica terorista dobijaju ekstremističku literaturu, poput knjige "Nacija Ibrahima". Ta knjiga je cirkulisala i među zarobljenicima i u američkom zatvoru "Kamp Buka", u kome je nastala Islamska država.

Američka vojska osnovala je "Kamp Buka" nakon invazije na Irak 2003. godine. Ovaj zatvot se nalazio nedaleko od grada Um al-Kasr, na jugu iračke provincije Vasra. Kroz ovaj zatvo je prošlo gotovo 100.000 članova Al-Kaide, kao i sunitskih ekstremista koji su bili deo Sadamove Baat partije. 

Rezultat ovog američkog projekta doveo je do formiranja Islamske države koju je predvodio Abu Bakr al-Bagdadi. Amerikanci su prvo zatvarali sunitske ekstremiste u Abu Graibu, a nakon skandala sa mučenjem preselili su ih u "Kamp Buka".

Prema političkim posmatračima, ono što se sada događa u sirijskom kampu Al-Hol, kao i u zatvorima u kojima se nalaze osobe povezane sa Islamskom državom identična je kopija onoga što se dešavalo u američkim zatvorima u Iraku.

Posebno je primetna radikalizacija žena i tinejdžera koji su ostali u kampu al-Hol nakon što su njihovi očevi ubijeni u borbama u Siriji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!