NAPETO U KINI! SI ĐINPING: Vojska da bude spremna za borbu u svakom trenutku!

Novosti online

05. 01. 2021. u 11:18

PREDSEDNIK Kine Si Đinping naložio je vojsci da pojača obuku 2021. godine i više koristi visoku tehnologiju u svojim vežbama. Ovaj nalog dolazi nakon napetih sukoba sa Indijom i Tajvanom prošle godine.

НАПЕТО У КИНИ! СИ ЂИНПИНГ: Војска да буде спремна за борбу у сваком тренутку!

Foto: Pang Xinglei/Xinhua via AP

Si, koji predsedava Kineskom centralnom vojnom komisijom, naložio je Narodnooslobodilačkoj vojsci Kine da održava punu borbenu gotovost i da bude spremna da dejstvuje u svakoj sekundi, prenosi RT.

- Vojska mora da nastavi u duhu borbe bez straha od poteškoća i straha od smrti - navodi se u naredbi, napominjući da je ove godine 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine.

Si je vojci naložio i da pojača obuku na „prvoj liniji“ i znatno poveća upotrebu visoke tehnologije u vežbama. On je za modernu tehnologiju rekao da je srž borbene efikasnosti.

Prema navodima Saut čajna morning posta, ovakva naredba kineskog predsednika odstupa od ranijih, u kojima je vojsci poručivao da rešava krizne situacije i sprečava rat.

Kina je tokom prošle godine zabeležila povećane tenzije sa susedima, Indijom i Tajvanom.

Neprijateljstva duž himalajske granice kulminirala su krvavim okršajem u junu, kada je ubijeno 20 indijskih vojnika, a Peking je pretrpeo nepoznat broj žrtava. Situacija je od tada napeta, uprkos posvećenosti deeskalaciji obe strane.

Prošlog meseca Kina je poslala nosač aviona u Tajvanski moreuz, dan nakon što je tamo uplovio američki ratni brod. Peking je povećao aktivnost u regionz kada je Tajpej pokrenuo program naoružavanja i sklopio dogovore sa Vašingtonom.

Kina i SAD nastavile su sa međusobnim optužbama za provokativne manevre u Južnom kineskom moru, a njihov odnos dodatno je oštetio trgovinski rat i podrška Vašingtona protestima u Hongkongu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!