FILMSKI SNIMAK BORBE PROTIV DŽIHADISTA: Upali su u zasedu, rešetanje mitraljezom iz ubitačne blizine (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

07. 01. 2021. u 17:37

RATOM razoreni Bliski istok je već decenijama pravi "rudnik zlata" i izvor neverovatnih snimaka ratnih dejstava.

ФИЛМСКИ СНИМАК БОРБЕ ПРОТИВ ЏИХАДИСТА: Упали су у заседу, решетање митраљезом из убитачне близине (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Novi, filmski snimak zasede na vozilo Islamske države pojavio se na tviteru, i izazvao veliki broj komentara korisnika te društvene mreže.

Na video materijalu vidimo borca iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU), koji sa male razdaljine puca iz mitraljeza po vozilu Islamske države, koje u punoj brzini juri pustinjskim putem.

Korisnik tvitera koji je i objavio snimak skrenuo je pažnju na činjenicu da je glavni akter ovog snimka švedski dobrovoljac, što pruža objašnjenje zašto je na početku snimka govorio na engleskom.

Takođe možemo videti i opasan nivo neobučenosti boraca ovih formacija, pošto je vojnik iz čije je perspektive nastao snimak zamalo pokosio svoje saborce, što se vidi i na kraju snimka.

Jedinice narodne mobilizacije su savez iračkih šiitskih formacija koje su najzaslužnije za zaustavljanje i eventualni poraz Islamske države u Iraku.

Podržani od strane Irana, trenutno su gotovo izjednačeni sa zvaničnom iračkom vojskom, pošto su im priznati činovi i plate dovedene na nivo regularne armije.

Zamenik komandanta PMU Abu Mahdi al-Muhandis je ubijen u američkom napadu 3. januara 2020. godine zajedno sa iranskim generalom Kasemom Solejmanijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!