MOGUĆI ORUŽANI PROTESTI U VAŠINGTONU: FBI upozorio demokrate - Ne smenjujte Trampa!

Novosti online

12. 01. 2021. u 10:38

FEDERALNI istražni biro (FBI) upozorio je na mogućnost oružanih protesta u Vašingtonu i glavnim gradovima 50 američkih saveznih država ukoliko Donald Tramp bude smenjen pre isteka predsedničkog mandata, 20. januara.

МОГУЋИ ОРУЖАНИ ПРОТЕСТИ У ВАШИНГТОНУ: ФБИ упозорио демократе - Не смењујте Трампа!

Foto: EPA

To je objavio „Ej-Bi-Si njuz“, navodeći da je FBI „dobio informacije da neidentifikovana naoružana grupa namerava da se 16. januara uputi u Vašington“.

- Upozorili su da će se, ako Kongres pokuša da ukloni Trampa aktiviranjem 25. amandmana Ustava, dogoditi ogromni neredi - navodi se u izveštaju obaveštajne službe, objavio je novinar „Ej-Bi-Sija“ Aron Katerski.

Ta grupa je, kako se navodi, pozvala na upade u zgrade lokalnih i saveznih uprava ako Tramp bude opozvan pre inauguracije Džoa Bajdena kao novog američkog predsednika.

Planirano je da protesti navodno traju sve do 20. januara, a da bi 17. januara na meti mogao da se nađe i Kapitol.

Neimenovani izvori su naveli da je FBI pozvao policiju da pojača bezbednosne mere širom zemlje.

Američke vlasti, naime, nameravaju da rasporede do 15.000 pripadnika Nacionalne garde u Vašingtonu uoči i tokom inauguracije Bajdena.

Podsetimo, republikanci u Predstavničkom domu američkog Kongresa blokirali su u ponedeljak zahtev demokrata za opoziv Donalda Trampa.

Demokrate su predložile rezoluciju kojom se potpredsednik Majk Pens poziva da pokrene postupak u skladu sa 25. amandmanom američkog ustava što bi omogućilo sklanjanje predsednika Donalda Trampa s funkcije.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak