VOJSKA "ZAKRČILA" KONGRES: Vašington kao vojna baza, Nacionalna garda spava po hodnicima (FOTO)

Novosti online

13. 01. 2021. u 16:17

SEDNICU na kojoj američki Kongres raspravlja o opozivu predsednika Donalda Trampa obezbeđuje Nacionalna garda.

ВОЈСКА ЗАКРЧИЛА КОНГРЕС: Вашингтон као војна база, Национална гарда спава по ходницима (ФОТО)

Foto: EPA

Kongres je pun vojnika pod oružjem, o čemu svedoče fotografije na društvenim mrežama, a pojedini kongresmeni komentarisali su na društvenim mrežama da Kongres izgleda kao vojna baza.

Predsednički dom američkog Kongresa održava sednicu na kojoj se raspravlja o impičmentu Trampa. Prethodno je Predstavnički dom, u kom većinu imaju demokrate, usvojio rezoluciju kojom se od potpredsednika SAD Majka Pensa zahteva da primeni 25. amandman ustava kojim bi preuzeo predsednička ovlašćenja zbog nesposobnosti predsednika.

​Pens je to odbio da uradi, pa je Predstavnički dom nastavio raspravu o impičmentu.

​Sednicu obezbeđuju jake snage Nacionalne garde pod oružjem, koje su raspoređene ne samo oko Kongresa, već i u samom zdanju na vašingtonskom Kapitolu.

​Tokom prethodne sednice 6. januara, kada je Kongres potvrđivao rezultate elektorskog koledža i predsedničkih izbora, demonstranti koji podržavaju Donalda Trampa i njegove tvrdnje da su izbori neregularni, upali su u zgradu Kongresa. Kako je saopšteno, petoro ljudi je izgubilo život tokom tih nereda u Vašingtonu.

​Demokratska većina u Predstavničkom domu pokrenula je opoziv Trampa sa obrazloženjem da je podsticao demonstrante na nasilje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!