NEMCI HOĆE RUSKU I KINESKU VAKCINU: Ministar zdravlja nagovestio da bi one mogle da pomognu u suočavanju sa pandemijom

Tanjug

31. 01. 2021. u 21:05

NEMAČKI ministar zdravlja Jens Špan nagovestio je danas da bi vakcine protiv korona virusa iz Kine i Rusije mogle da se koriste u Evropskoj uniji, kako bi se prevazišao trenutni nedostatak doza.

НЕМЦИ ХОЋЕ РУСКУ И КИНЕСКУ ВАКЦИНУ: Министар здравља наговестио да би оне могле да помогну у суочавању са пандемијом

Foto Ap

- Ako su sigurne i efikasne, vakcina mogu da pomognu u suočavanju sa pandemijom, bez obzira na to u kojoj se zemlji proizvode - rekao je Špan za Frankfurter algemajne cajtung, dodajući da vakcine mora mora da odobri Evropska agencija za lekove ( EMA).

Naveo je da ne vidi fundamentalnu prepreku za upotrebu kineskih i ruskih vakcina protiv korona virusa.

Španova izjava o kineskim i ruskim vakcinama dolaze nekoliko dana nakon što je priznao da se Nemačka suočava sa manjkom vakcina koji bi mogao da se nastavi bar do aprila, navodi Dojče vele.

Rusija je u petak najavila da će u drugom kvartalu moći da EU isporuči 100 miliona doza vakcine Sputnik V, što će omogućiti vakcinaciju oko 50 miliona ljudi, a zahtev za odobrenje vakcine već je podnet EMA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje